ny ellebjerg


Projekt / project: nybygning
År / year: 2011 –
Adresse / location: ny ellebjerg, valby
Bygherre / client: tetris
Areal / size: 16.000m2
Entreprisesum / contract sum:

dk / Tetris udvikler I alt 16.000m2 bestående af boliger placeret på en base af detailhandel. Under dette bygges 4.500 m2 p-kælder.
Målet er at skabe et byggeri, der udspringer af stedets industrielle karakter, en karakter der skal føres helt ned i detaljen. Valg af materiale, struktur og organisering skal skabe billige boliger og derved en bæredygtig økonomi.
Butikkernes forarealer danner mulighed for udeservering og ophold. Boligerne organiseres omkring et hævet gårdareal. Bygningernes tage anvendes ligeledes til udeophold – bl.a. i forbindelse med fællesfaciliteter.

en / Tetris is developing 16.000m2 of apartments on top of a base of retail. In the basement a 4500m2 parking structure is placed.
The goal is to develop a building, which originates from the character of the site – a character, that will be present in all levels of the building. The choice of material, structure and organisation will ensure cheap apartments and thus a sustainable economy.
The area in front of the shops contains a posibility for a café to have tables outside. The apartments are organized around a raised courtyard. A common terrace is placed on the roof – connected the the other common facilities.

ny ellebjerg visualisering gård