Sølund plejecenter


Projekt / project: nybygning, plejecenter, ældreboliger
År / year: 2012
Afleveringstidspunkt / Hand-over: 2018
Adresse / location: København
Bygherre / client: kab, københavns kommune
Areal / size: ca. 37.000 m2
Entreprisesum / contract sum: 570 mill. kr
Rådgiverrolle / project responsibility: arkitektrådgivning, delt med witraz
Bygherrekontakt / client contact: vibeke gravlund/kab 33363 1284

dk / Entasis har i samarbejde med Witraz vundet Danmarks største plejecenter der skal bygges på kanten af Sortedamssøen.
Frem for at skabe et værk der arkitektonisk isolerer sig fra Nørrebro er det vores strategi at skabe et plejecenter der er en del af Nørrebro.
Små 400 beboere integreres i det kvarter som de har levet deres liv i ved at plejecentret formes som en karre med gårdhaver. Man bor overskueligt og tæt og frigiver plads til et nyt byrum på Nørrebro.
Kontinuitet og hjemlighed er sat i højsædet. Man bor og arbejder ikke på Sølund uden samtidig at være en del af Nørrebro.

en / Entasis has won Denmark’s largest care home in a collaboration with Witraz. It is to be built on the shore of Sortedamssøen.
Rather than creating a piece that architectonically isolates itself from Nørrebro our strategy has been to create a care home that is a part of Nørrebro.
Almost 400 inhabitants are integrated into the neighborhood that they have lived their life in by shaping the care home into a city block with atriums. Dense living frees up space for an urban space in Nørrebro.
Continuity and homeliness is in pride of place. You don’t live and work at Sølund without simultaneously being a part of Nørrebro.

link / [byggecentrum.dk]

Sølund spejler sig i Sortedamssøen

Sølund indgangsparti

sølund ankomst

personlig boligniche

personlig boligniche

personlig boligniche

sølunds børnehave

gårdhaven ‘himlen’

fællesrum

facade

sølund fra ryesgade