Entasis skal tegne nyt madkulturhus på Bornholm


Spændingen er udløst for Danmarks første regionale madkulturhus Melstedgaard. Tegnestuen Entasis er af en enig dommerkommite udvalgt som kreativ rådgiver på projektet, der skal skabe de fysiske rammer om madkulturhuset og bidrage til at sætte Bornholm på det kulinariske landkort.

Den bornholmske gård, Melstedgaard kan føres helt tilbage til 1600-tallet, og fungerer i dag som museum for landbrug og som madkulturhus med fokus på Bornholmsk madkultur. Der skal etableres en ny bygning, der skal være ramme om et stærkere kulinarisk mødested for Bornholms beboere og gæster. Her skal madkulturen udvikle sig gennem smag, leg og produktion – mod et mere frugtbart bornholmsk fødevareunivers. Formålet er at styrke både bornholmsk fødevareproduktion og den lokale turisme.

Projektet er støttet af Realdanias kampagne, Stedet Tæller, som frem til 2016 støtter konkrete, fysiske projekter i Danmarks yderområder. Det er formålet, at kampagnens projekter – heriblandt Melstedgaard– skal være med til at styrke livskvaliteten i yderområderne med fokus på udvikling af stedbundne potentialer.

Dommerkommiteen modtog tre kvalificerede bud på nybygningen ved Melstedgaard, og processen har givet mange nye idéer til udviklingen af stedet.

Programchef Karen Skou, Realdania: ”Dommerkommiteen har modtaget tre gode forslag, der alle hver især har givet gode og inspirerende input til, hvordan Melstedgaard kan udvikle sig som madkulturhus på Bornholm. Men det er en enig dommerkomite der har udpeget projektforslaget fra Entasis som vinder, og vi glæder os til at se deres projekt blive til virkelighed”

De øvrige deltagere var Arcgency og Cubo.