åbning af Bornholm Madkulturhus


Torsdag den 7. maj kunne vi endelig åbne dørene til Bornholms Madkulturhus – til et overvældende opmøde af engagerede Bornholmere og madentusiaster.

”gaarden – Bornholms madkulturhus” er det nye udgangspunkt for bæredygtig fødevare- og madkulturel udvikling på Bornholm – i samspillet mellem borgere, turister og erhverv. Madkulturhuset bliver samtidig et nationalt fyrtårn for at udveksle viden om og debattere regional mad og madkultur. På den måde vil madkulturhuset bygge bro mellem fortidens traditioner og den levende madkultur anno 2015.

Karen Skou, projektchef i Realdania siger: ”På Bornholm er den veludviklede madkultur et vigtigt stedbundet potentiale. Allerede i dag er øen leverandør af højkvalitetsfødevarer. Med madkulturhuset får Bornholm et nyt, dynamisk mødested i en smuk, arkitektonisk ramme. Det er et super flot hus og en vellykket, moderne fortolkning af bindingsværkhuset, som passer rigtig fint til netop dette sted. Både arkitektur og indhold trækker på stedets potentialer, og kan samtidig skabe en udvikling, der rækker ud over det nære lokalsamfund.”