entasis vinder 1.præmie i totalentreprisekonkurrencen næstved politistation


entasis har i samarbejde med sigma entreprise, cowi og julie kierkegaard vundet konkurrencen om en tilbygning til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Hovedstation. En kontorbygning på ca. 2500m2.

om projektet:

Den nye tilbygning
Ønsket om korte interne afstande besvares med en ny kompakt bygning i tæt kontakt til det eksisterende byggeri. De korte afstande styrker et godt arbejdsmiljø og samarbejdet mellem alle afdelinger i både den gamle og den nye bygning. Herudover styrker de effektive forbindelser også tilbygningens egen interne logistik. Bygningen er opbygget af lette vægge mellem kontorerne, som gør det muligt at sammenlægge eller opdele kontorerne for at imødekomme eventuelle fremtidige behov for ombygning.

Organisering af kontorer og fællesfunktioner i et cirkelslag giver kortest mulig afstande til alle kontorer. Går man ’en runde’, kommer man forbi alle kontorer og fællesarealer. Dvs. ingen grænseoverskridende fornemmelse, men en naturlig del af husets liv.
Grønt er godt – ikke kun for øjnene
”Forskning viser at selv kortvarig kontakt med naturen kan bistå restitutionen efter mental udmattelse samt styrke koncentrationsevnen”.

Kontormedarbejdere med udsigt til træer eller anden grøn beplantning ”finder deres job mere udfordrende, er mindre frustrerede over deres arbejdsopgaver, er generelt mere tålmodige og har bedre helbred med færre sygedage ”. (kilde: Milford – sunde træer giver sunde byer med glade indbyggere)

De andre deltager var :

MT Højgaard og Friis & Moltke
Scandi Byg, Mangor & Nagel, Øllgaard Rådgivende Ingeniører
CG Jensen, BBP Arkitekter, Lemming & Eriksson
Gråkjær, GPP Arkitekter, Green Sustainable Landscape, Drias