GEN_vis 1 forside

generationernes hus


Projekt / project: konkurrence
år / year: 2016
adresse / location: aarhus

Entasis deltog i 2016 i konkurrencen om at tegne generationernes hus i Aarhus, et hus der skal knytte forskellige generationer sammen og hvor omkring 500 mennesker vil have sin daglige base. Forslaget blev ikke valgt som vinder af konkurrencen.

Vi vil overraskes, stimuleres, have det godt, være glade, modige og samtidigt trygge, åbne og nogle gange reserverede, og meget mere…..
Alle mennesker er forskellige, uanset alder og baggrund.
Denne mangfoldighed skal det nye Generationernes hus i Aarhus Ø kunne rumme. Med det afsæt tænker vi det nye byggeri som en inspirerende “by i byen”. En generationsby, med krogede gader og stræder, små torve og forskelligartede kvarterer, med hver sin charme og karakter.
Det er en by med et hierarki som vi kender fra de gode byer: Byfælleden (rådhuspladsen), hvor alle mødes på små ”barer” og steder, – gader som forbinder de enkelte områder – med ”restauranter” (fælleskøkkener) og ”butikker” (fællesrum og aktivitetsrum), – et fællesskab som kan vælges til og fra, – og så det helt private, boligen eller stuen i institutionen.
Her er der plads til overraskelser og til at gå på opdagelse. De enkelte områder udformes med hver deres identitet, ud fra tesen at mangfoldighed gør stærk!

GEN_vis 1 forside

GEN_plan_0

stueplan

GEN_plan_1

plan 1 sal

GEN_DGR_10_akso_funktioner

 

GEN_vis 2

indre gård i byfælleden med landskabsrampe til fælles gårdrum på 1. sal

 

GEN_vis 3

kig fra fælles altan mod taghaver og gårdrum