Kanonhuset er nomineret til Store Arne 2018

Uddelingen foregår den 26. januar, og vi er i godt selskab og i hård konkurrence mod VEGA Landskab i samarbejde med billedhugger Karin Lorentzen, (Hvidovre Strandpark ), Lundgaard & Tranberg Arkitekter (Axel Towers og Copenhagen Plan Science Centre Det biovidenskabelige fakultet) og COBE (The Silo). Vi krydser fingre og håber vi ses til nytårskur!

Fra arkitektforeningens nomination:

Kanonhuset af Entasis Arkitekter fortætter og forfiner Århusgade-kvarterets byplan, og indskriver sig med stor overbevisning og omhu i krydsrummet mellem værkstedsbygninger og nybyggeri.

Værket er opført som en moderne købmandsgård, med tegnestuen som produktionsapparat i stueetagen, og boliger til flere generationer herover. Arkitekt og bygherre er den samme, og disposition, materialevalg og byggemetoder er studeret i forhold til egen økonomi og arkitektoniske idealer. 

Er det nemmere at være bygherre selv? Ja, fristes man til at sige, når man bevæger sig i og omkring bygningen. I hvert fald er meget lykkedes, og sædvanlige byggeteknikker er udfordret til fordel for egne fornemmelser for rum og stoflighed, hver gang til den arkitektoniske helheds fordel.

Projektet besidder et spektakulært præg, uden at råbe, og nomineres for at forholde sig til omgivelserne, programmet og detaljen, uden at gå på kompromis med sanseligheden.

12.01.2017