Trude Mardal med til 1E TORSDAG

Fire succesfulde tegnestuer, Arkitema, Entasis, Cobe og Urban Power ved hhv. Thomas, Birkkjær, Trude Mardal, Eik Bjerregaard og Rune Veile vil fortælle om deres konkrete erfaringer med den åbne konkurrence.

Efterfølgende vil der være debat, hvor også repræsentanter fra By & Havn samt en privat developer, tidligere stadsarkitekt Jan Christiansen og Gisle Nataas, konkurrenceleder fra Norske arkitekters landsforbund, vil diskutere spørgsmål som: Hvad blev der af den åbne arkitektkonkurrence? Hvorfor afskaffede vi den? Hvem afskaffede den? Savner vi den? Og kan vi overhovedet undvære den?

For entasis har den åbne konkurrence spillet en afgørende rolle for tegnestuens virke. Både for selve tilblivelsen af tegnestuen, da entasis  i 1996 vant konkurrencen om ny hovedindgang ved zoologisk have, og som katalysator for den videre succes gennem at vinde den åbne internationale konkurrence med 218 forslag fra 18 lande om masterplanen for Carlsberg i 2007.

Det er Lokalledelsen København der er vært for det faglige og sociale forum 1E Torsdag, og vi håber vi ses i Arkitektforeningens lokaler i Åbenrå 34, 1124 Kbh K. Kl. 17-20 torsdag d. 5. September.

Link til det fulde program:

https://www.arkitektforeningen.dk/Nyt/Kalender/1E%20Torsdag%20-%20den%20%C3%A5bne%20konkurrence

29.08.2019