Vundet: Odsherred Forsyning

Vi har hos entasis i en årrække arbejdet dedikeret på at bidrage til udvikling af den grønne dagsorden ved eksemplets magt inden for byggeri og planlægning: Vores masterplan til Nordhavns næste store bydel “Levantkaj” er præcertificeret DGNB Platin, og vi har en række DGNB Guld byggerier på bordet og under realisering. Til denne gruppe kan vi nu med glæde og stolthed føje et domicil til Odsherred Forsyning; en konkurrence, som vi i et stærkt samarbejde med Rasmus Friis, Ingenør´ne, Anne Stausholm og Runesten, har vundet.

 

Byggeriet består af 3 bygninger der ligger i et smukt bakket landskab nord for Vig. Vores gode samarbejde i teamet samler sig om et landskab, der styrker biodiversiteten. 3 bygninger placerer sig let forskudt på koterne, hvoraf den største bygning rummer Odsherred Forsynings domicil. Huset opføres med en trækonstruktion og med træfacader, hvorved bæredygtigheden ikke kun findes i et excel-ark, men bliver til en daglig oplevet kvalitet.

Huset afspejler på denne vis en ambitiøs bygherre, der gennem hele konkurrenceforløbet klart har meldt ud, at bæredygtighed prioriteres højt og håndgribeligt. Vi takker for denne ambition og glæder os til at indfri forventningerne.

 

Domicilet til Odsherred Forsyning er for relationen Rasmus Friis / entasis en fortsættelse på et årelangt godt samarbejde, der både har ført til domicil for 3F i Nordvest, 2 Pelicanbygninger og til Kernehusene: Rækkehuse i trækassetter med et CO2-aftryk på ca. 4,2.

11.10.2023