aarhus sejlsportscenter

År 2014- 2018
Adresse esther aggebos gade, aarhus
Bygherre fonden aarhus internationale sejlsportcenter
Areal, m2 3000 m2
Samarbejdspartnere praksis arkitekter, henry jensen rådgivende ingeniører, schønerr
Kundens ønskeliste klubliv
bredde og elite
transparens
fyrtårn
Projektkategori erhvervkulturtotalrådgivning

Entasis har i 2013 sammen med Praksis Arkitekter a/s, Henry Jensen rådgivende ingeniører a/s og Schønherr a/s vundet konkurrencen om Aarhus sejlsportscenter, beliggende på havnen i Aarhus.

Huset ligger i forlængelse af de store nye volumener i havnens store arkitektoniske skala, men samtidig forholder bygningen sig til den mangfoldige brugergruppe gennem to arkitektoniske greb – transparens og den menneskelige skala. Transparensen skaber en visuel kontakt, der styrker den menneskelige kontakt og dermed forudsætningen for et stærkt klubliv.

entasis aarhus sejlsportcenter
entasis aarhus sejlsportcenter entasis aarhus sejlsportcenter entasis aarhus sejlsportcenter entasis aarhus sejlsportcenter

Den menneskelige skala væves ind mellem de store rå og smukke konstruktioner i form af varme og taktile materialer, møbler, flader og opholdssteder. Huset tilbyder rum og mødesteder af mangfoldige karakterer, hvor man mødes uformelt og naturligt. Stederne findes ved vandkanten, i hallerne, på terrasser, gallerier, i hyggekroge og i rækken af små bænke/rum langs nordfacaden hvor sejladserne kan følges i læ af vind og regn.

Byggeriet blev åbnet i maj 2018, og taget i brug med et brag ved VM i sejlsport august 2018.

entasis aarhus sejlsportcenter
entasis aarhus sejlsportcenter