emaljehaven

År 2004-2007
Adresse Rentemestervej, Nordvest
Bygherre ejendomsselskabet mhas
Areal, m2 20 000 m2
Samarbejdspartnere Creo Arkitekter, Oluf Jørgensen
Kundens ønskeliste omkostningseffektiv
innovativ
link mellem arkitektur og tektonik
Projektkategori boligmixed uselokalplanlandskabtotalentreprise
entasis emaljehaven

Emailjehaven er bygget hvor en af landets kendte produktionsvirksomheder Glud & Marstrand for 40 år siden producerede endeløse rækker af emaljerede kaffekander og kopper. Kvarteret er dertil kendt for en række senmodernistiske boligbyggerier der står minimalistisk mod de trafikerede gader og med dybt relief i facade og altaner mod grønne små parker.

Emaljehaven illustrerer masseproduktionens æstetik og funktionelle potentiale gennem en repetition af et præfabrikeret sandwichelement i beton. Med få elementtyper og høj grad af repetition skabes en ornamenteret facade: Gentagelsens æstetik.

Betonens tilslagsmateriale er norsk marmor og facaderne er slebet og poleret så... Læs mere

entasis emaljehaven entasis emaljehaven entasis emaljehaven entasis emaljehaven

192 boliger, ligelig fordelt mellem social boligbyggeri, andelsboliger og ejerboliger, adskiller med en lang kantet bevægelse gade og byplads fra en grøn have. Hvor gadens nordvendte facaden står helt flush, står den sydvendte facade mod haven i et dybt relief. Hvor gaden in spe står som en monokrom katedral af høje hvide birketræer står haven med en frodig biodiversitet. Haven nås via 3 portrum der i kontrast til den hvide næsten kliniske facade står beklædt med henholdsvis egetræ, puds i en brun nuance og kobber.