krakahusene

År 2005- 2007
Adresse Skolegade, Valby
Bygherre Boligselskabet DVB ved boligkontoret Danmark
Areal, m2 2477 m2
Kundens ønskeliste fleksibilitet
åben kommunikation
socialt centrum for bydelen
Projektkategori boligmixed useundervisninglandskabtotalentreprise
entasis krakahusene

Valby er en gammel arbejderbydel i udkanten af København. Et kvarter fra midten af forrige århundrede bestående af rødstens pille-vindue-bygninger. Vis a vis med togstationen udvikles en åben mall knyttet til en gammel fabriksbygning. I stueplan findes butikker og på første sal boliger eller erhverv. I et krævende hjørne med mall og station i stueplan bygges et socialt boligbyggeri ovenpå mallen med direkte adgang til et hævet p-dæk.

18 ungdomsboliger, 10 familieboliger og 10 boliger til destabiliserede unge orienteres omkring 2 indeliggende gårde. Udefra set står den samlede bygning som Valbys mange rødstens pille-vindue-bygninger. Dog med en stærk... Læs mere

Entasis Krakahusene Entasis Krakahusene Entasis Krakahusene Entasis Krakahusene

Gårdens gulv står i lærketræ. Rummet opleves som var det interørt: en stor fælles dagligstue for beboerne, med et godt mikroklima. Familieboligerne placeres som rækkehuse oven på ungdomsboligerne. Mellem familieboligernes overdækkede indgangsparti skabes en lille halvprivat zone for ungdomsboligerne. Familieboligernes private udeophold er placeret på taget, som nås via en automatiseret loftlem der er James Bond værdig. Herfra ses hele København.