Frydenholm

År 2013-2016
Adresse kongevejen 427, holte
Bygherre rudersdal kommune
Areal, m2 5.100 m2 nybyggeri og 560 m2 ombygning
Samarbejdspartnere HHM A/S, Lemming & Eriksson Rådgivende Ingeniører, Marianne Levinsen Landskab
Kundens ønskeliste høj grad af hjemlighed og velkommende miljø
mulighed for privatliv
nært fællesskab
effektiv arbejdsplads
nem orientering
Projektkategori boliginstitutionsundhedadditiontransformationtotalentreprise

På Kongevejen med skoven i ryggen og udsigt over søen ligger det nye Frydenholm. Projektet til de 59 nye plejeboliger og ombygningen af den gamle grosserervilla til dagcenter vandt entasis i konkurrence for Rudersdal Kommune som erstatning for det nedslidte plejehjem på stedet.

Det nye plejecenter hviler øverst på skråningen og er et sammenhængende hus omkring et indre gårdrum. Ubrudte gange optimerer personalets arbejdsgange og øger beboernes fællesskab og mulighed for udfoldelse i beskyttede rammer. Mindre nicher på gangene skaber ”nærhed i det store”. Nicherne indrettes til pauser og aktiviteter efter beboernes behov, mens de fælles opholdsrum åbner sig med... Læs mere

I mellemrummene mellem bygningerne er nærværende, overskuelige uderum i varme materialer, der er nemme at indrette og fleksible i brug. Uderummene knytter sig naturligt til aktiviteterne i dagcenter og samlingssal.

Med husets tyngde er plejecenteret en værdig nabo til grosserervillaen. Frydenholms gyldne tegl og olierede træpartier tager afsæt i villaens varme puds og vinduer i naturtræ.