kartoffelrækkerne

År 1995
Adresse Jens Juels Gade, Østerbro
Bygherre Christian og Signe cold
Areal, m2 142 m2
Samarbejdspartnere ...
Kundens ønskeliste dynamisk
åben
labyrint
stoflig rig
Projektkategori boligtransformationinteriørtotalrådgivning
entasis kartoffelrækkerne

I slutningen af det 20. århundrede opføres 500 rækkehuse kaldet ”Kartoffelrækkerne” for arbejderne på det store maskin- og skibsværft Burmeister & Wain efter engelsk forbillede. Mange gader af ens rækkehuse rummer hver 3 familier. Bebyggelsen er en social succes men taber energien i  1960érne hvor der opstår planer om at kondemnere de utidssvarende rækkehuse. Planerne bliver aldrig gennemført.

I 1994 køber Signe og Christian Cold et kartoffelrækkehus for at transformere det til et eksperimentarium der refererer til Corbusiers ”la Promenade architecturale”, til Mies grænseløse rum, til Scarpas materialerigdom: Enorme ambitioner for en lille bolig og unge uprøvede kræfter.

Boligens facade... Læs mere

Entasis Kartoffelrækkerne Cold house Entasis Kartoffelrækkerne Cold house Entasis Kartoffelrækkerne Cold house

Rummene er i alle etager uden døre. De er sammenhængende og grænseløse. På trods af den lille skala skaber de 3 etager og kernen en labyrintisk afstand. Modernismens provokerende grænseløshed er vævet ind i den gamle arbejderbolig.