zoologisk have – hovedindgang

År 1996-1998
Adresse Roskildevej, Frederiksberg
Bygherre Zoologisk Have
Areal, m2 1325 m2
Samarbejdspartnere Rambøll, Nørgaard & Holscher landskabsarkitekter
Kundens ønskeliste repræsentation af zoo
diversitet
erfaring
funktionalitet
Projektkategori undervisningkulturlandskabtotalrådgivning
entasis zoo hovedindgang

Zoologisk Have i København er konciperet og opleves som et stort landskab hvor en række bygninger i pavillonskala er specialdesignet til en bestemt dyreart. Elefanthuset står i tung rød tegl. Girafhuset i en vertikal mørkebrun bræddebeklædning. Zoologi og arkitektur smelter sammen.

Hovedindgangen rummer et omfattende program: portindgang, billettering, butik, auditorium, administration og undervisningsfløj. Projektet nedskalerer bevidst programmet til en række bygninger i pavillonskala der samles og indrammes af en neutral hvid ramme. Porten fører ind i haven. Et stort cirkulært hul i portens tag, står i aksen med Zoo-tårnet; en diskret historie om zoologiens og... Læs mere

Entasis Zoo hovedindgang Entasis Zoo hovedindgang Entasis Zoo hovedindgang

Den samlede mængde af diverse funktioner muliggør en arkitektonisk differentiering og nedskalering. Butikken vender sig ensidigt mod haven og står som en black box mod gaden. Information står gennemlyst transparent. Undervisningsfløjen er delvist gravet ind i terræn. På denne måde opløses det store volumen. Dette stedbundne reflektive greb giver plads til stedets to reelle hovedaktører: Haveanlægget og Frederiksberg Slot.