kildeskovshallen

Kildeskovshallen er tegnet i 1970érne af Karen og Ebbe Clemmensen. Anlægget er episk inden for den nordiske modernisme: Den underspillede og skjulte indgang efterfulgt af labyrinten kulminerende i en frapperende symbiose mellem bygning og landskab.

Hvor Clemmensens arkitektoniske sprog er nærmest feminint, uvirkeligt let og varmt rummer tilbygningens 50 meter konkurrencebassin et andet fokus. Her er arkitekturen baseret på hårde maskuline og kontante virkemidler der reflekterer konkurrencens væsen: Den rå beton og det lukkede rum der vender al opmærksomhed og energi mod konkurrencebassinnet. For at forøge oplevelsen af de konkurrerende er rummet minimeret. Konkurrencens... Læs mere

entasis kildeskovshallen
Entasis Kildeskovshallen Entasis Kildeskovshallen Entasis Kildeskovshallen Entasis Kildeskovshallen

Tilbygningen har dog andet en rå maskulinitet i sin arkitektoniske dna. Konkurrencerummets textilvægge fungerer som lærred for solens projektioner af ovenlysets konstruktioner. Disse står som en konstant dynamisk ornamentik i dagstimerne afløst af aftentimernes kunstige belysning via armaturer rytmisk placeret bag lærredet.Konkurrencens rum defineres af bassinvægge og lærredsvægge over disse, kronet af et stort ovenlys. Konkurrencedeltagerne springer således ind i konkurrencerummet. Det kondenserede rum fremhæver svømmernes bevægelse. Oplevet indefra er udbygningen komplementær til det gamle anlæg æteriske rekreative tone. Ved at trykke bygningshøjden rundt om selve bassinrummet, opstår et forhold mellem vandrette flader og lodrette søjler og sprosser som let genkendes i Clemmensens anlæg.

 

 

entasis kildeskovshallen