njals tårn

År 2014-2020
Adresse bryggens bastion, Islands brygge
Bygherre Bach gruppen
Areal, m2 14.000m2
Samarbejdspartnere norconsult, tredje natur
Kundens ønskeliste prominent og spektakulært
byrum og invitation
fælleskab
natur
Projektkategori boligerhvervmixed usetotalentreprise
Entasis Njals Tårnet

For enden af aksen der strækker sig fra DR Byen, forbi KUA, rejser Njalstårn sig højt over den frodige park der samler det nye kvarter, Bryggens Bastion.

Njalstårnet troner til 86 meters højde som stablede æsker, der peger tilbage på den genkendelige skala af et typisk københavnsk byhus. Det stablede motiv forener kløften mellem et tårns intimiderende skala og den intimitet der knyttes til ​​ens private hjem.

Æskerne fremstår via et samspil af kontrasterende facadedetaljeringer: dybe relieffer med maksimal skyggevirkning overfor plane facadefelter. Skiftende lys over dagen vil fremhæve den skulpturelle effekt og... Læs mere

entasis njals tårn
Entasis Njals tårnet Entasis Njals tårnet Entasis Njals tårnet

I forlængelse af denne ambition, møder Njalstårn skulpturelt og venligt sin nærliggende kontekst og nabobygninger: Podiet er formet til at møde bygningshøjderne til nabobygningerne på hver side. Parken mødes med grønne facader og frodige tagterrasser, og den lokale plads flankeres af en dobbelthøj kolonnade der sikrer et behageligt klima for forgængere, besøgende og beboere.