Politistationen i Næstved

År 2015-2017
Adresse Parkvej 50, 4700 Næstved
Bygherre Bygningsstyrelsen- BYGST
Areal, m2 3100 m2 ny tilbygning + ca. 1000 m2 ombygning ekst. bygning
Samarbejdspartnere Sigma Entreprise a/s, Oluf Jørgensen a/s, Lassen Landskab a/s, Morten Schelde (kunstner)
Kundens ønskeliste god arbejdsplads og logistik
fleksibilitet
bæredygtighed
kunst
Projektkategori erhvervadditionlandskabinteriørtotalentreprise

I 2015 vinder Entasis en konkurrence om en ny tilbygning som skal samle funktionerne fra Vordinborg og Nykøbning Falster til en fælles enhed i Næstved politistation.

De nye fysiske rammer skal sikre et attraktivt arbejdsmiljø og et imødekommende ydre for byernes borgere. Der prioriteres at udsigten fra hovedbygningen fortsat er ud til et naturligt og frodigt miljø. Det nye byggeri bliver begrønnet på alle facader med Vildvin, Skovranke, Vedbend, Japansk Blåregn osv. og træerne imellem bygningerne bevares og der plantes flere.  Bygningen er kompakt og når man bevæger sig rundt i huset, har man hele tiden udsyn til gårdhaven som bruges til... Læs mere

Kontorerne er belagt med grønne gummigulve og gangerne med oliebehandlet træ som klæder de ydre gule teglbelægninger i gårdhaven og stierne.  Der har været fokus ift. imødekomme eventuelle fremtidige behov for ombygning og for at integrere mest mulig bæredygtighed i projektet. Nybyggeriet udføres i lavenergiklasse 2015 og kan klare lavenergiklasse 2020 med yderligere solceller.