toves gaard

År 2014-2021
Adresse enghavevej
Bygherre Ejendomsselskabet Enghaven A/S
Areal, m2 10.600 m2
Samarbejdspartnere Klaus Nielsen Rådgivende Ingeniørfirma, Pihl A/S (entreprenør)
Kundens ønskeliste københavns hyggeligste gård
moderne byggeri i respekt for den originale stil
et attraktivt fællesskab
Projektkategori boligerhvervmixed usekulturarvadditiontotalentreprise

Toves Gaard er 101 nye boliger på Enghavevej og Sundevedsgade på Vesterbro i København.

Bebyggelsen lægger sig ind i den eksisterende karré med 5 etager og udnyttet tagetage. Underdelt i mindre byhuse og med elementer som hjørnetårn, gesimsbånd og tilbagetrukne indgange bliver Toves Gaard en moderne tolkning af byens kendte teglhuse. Mens gadens facader står i byens materialitet tegl, så skifter bygningen karakter inde i gårdrummet. Her skabes med facader og store altaner i træ en hyggelig og intim atmosfære.

Ud mod Enghavevej sikrer en række erhvervslejemål i stueetagen og et nyt byrum nord for karréen at Toves Gaard forankres... Læs mere

Gårdrummet bliver bebyggelsens naturlige samlingspunkt og grønne åndehul. Alle boliger har altan og opholdsrum vendt mod gårdrummet og beboernes fælleslokale ligger centralt placeret i gården, der får en egen identitet ved den bevarede skorsten fra dengang området blev brugt som byens slagtegårde. Også en eksisterende, mindre værkstedsbygning ”Hollænderhuset” genopføres midt i gården oven på den nye p-kælder. Hollænderhuset rummer 3 rækkehuse.