levantkaj

År 2017-2021
Adresse levantkaj, nordhavn
Bygherre by og havn
Areal, m2 505 000 m2 etagementer samt landskab
Samarbejdspartnere ghb landskabsarkitekter, niras, trafikplan, hall mcknight
Kundens ønskeliste bæredygtig og levende by
social diversitet
møde mellem bystruktur og blå og grønne funktioner
unika bydel
fleksibilitet
Projektkategori boligerhvervmixed usemasterplanlandskabtotalrådgivning
entasis levantkaj

Siden entasis i 2007 skabte en renæssance for den tætte karreby (Carlsberg), er København blevet udbygget med karrer. I 2017 udskriver By & Havn konkurrencen om Levantkaj, der skal rumme 505.000 m2 blandet by. By & Havn beder eksplicit om et greb der udspringer af stedet og efterspørger nytænkning frem for endnu en karreby.

Team entasis leverer forslag til en bydel der fastholder maksimal liveability, og som samtidig nytænker bydelens struktur og bygningstypologier. Landskabet er altafgørende! Der er 100 måder at møde havet på spændende fra det farlige møde med det store indsejlingsbassin mod øst, over strand og eng, til... Læs mere

På øens vældige flade står rækker af forskellige træer; monokulturelt stramt mod syd hvorefter gellederne opløses, og arterne blander sig til en romantisk vildskab mod nord. Mellem trærækkerne står pakhuse urbant tæt mod syd for at blive fulgt af punkthuse mod nord. Man genkender containerterminalens funktionelle æstetiske potentiale. Levantkaj er nytænkning som viser hvor stor diversitet enkle arkitektoniske greb kan føre til.