Ny Søndervang vundet!

Entasis har i et stærkt samarbejde med EKJ og Hansson & Knudsen, leveret det ”økonomisk mest fordelagtige” projekt til Frederiksbergs nye plejecenter, botilbud og klimaskole, Ny Søndervang. ”Økonomisk mest fordelagtigt” skal tages ganske bogstaveligt, idet vi ikke blot leverede et projekt med den højeste score på arkitektur og funktionalitet, men også den bedste pris, hvilket dermed udgør et optimalt udgangspunkt for samarbejdet med Frederiksberg Kommune, som vi ser frem til.

Frederiksberg Kommune har sammen med Cowi gjort et grundigt forarbejde og forfattet et ambitiøst program, der efterspørger mødet mellem generationer i en bæredygtig dagligdag.

Ny Søndervang skal således rumme en klimaskole, hvor skolebørn kommer på besøg for at lege med og lære om klima, biodiversitet og bæredygtighed i samme nytænkende landskab, som plejecenterets ældre, besøgende og personale skal benytte og nyde.

Hele herligheden placeres mellem Frederiksberg Forsyning og Skolen på La Cours Vej, og ganske tæt på kulturhuset Kedelhallen. Samtidig med at Frederiksberg Kommune med dette projekt begynder en byomdannelsesproces i kvarteret, pågår spændende udviklings-planer med omdannelsen af Frederiksberg Hospital og etableringen af Start-Up City på den anden side af Metrolinjen. Vi er stolte over, at Frederiksberg Kommune ser vores projekt som det rette til at styrke de dynamikker, der vil føre til en social og miljømæssig bæredygtig udvikling af kvarteret.

 

Totalentreprenør: Hansson & Knudsen A/S

Ingeniør: EKJ A/S

Arkitekt og landskabsarkitekt: Entasis AS

 

Ny Søndervang er ca. 11.500 m2, bestående af klimaskole, 106 plejeboliger og 24 boliger til botilbud. Dertil et ambitiøst landskab, hvor bæredygtighed, miljø og biodiversitet skal kunne føles, duftes og smages.

Lokalplanprojekt og projektering påbegyndes 2022 Q1

 

Læs mere om projektet her.

 

 

Entasis har siden 2009 arbejdet nysgerrigt registrerende, lyttende og værdiskabende med plejecentre. Vi har udviklet en viden om de ældres personlige og sociale behov, særlige demenshensyn, arbejdsgange hos personalet og pårørendes bidrag og trivsel. Vores ambition er at nedbryde ’plejecenteret som maskine’ til socialt overskuelige, trygge og inspirerende rammer for alle parter. Det gælder fra helhedsgrebet til udviklingen af et ’lille’, funktionelt og næsten hyggeligt badeværelse…og alt hvad der er mellem det store overordnede greb og den mindste detalje og farvesætning. Vi er fortsat sultne på at lære mere og forbedre livet på landets plejecentre, og ser således frem til at engagere os i arbejdet fremover.

Siden 2009 har vi med en række 1. præmier og realiserede projekter bidraget til et værdigt liv for landets ældre, personalet og pårørende:

Albertshøj Plejecenter

Jægersborg Have og senere udvidelsen

Plejecenter Frydenholm

Plejehjem Sønderhaven

14.02.2022